•Saugo odą nuo senėjimo ir žalingo saulės spindulių poveikio.
•Šaltalankiuose esantys antioksidantai saugo nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio. Antioksidantai sudaro barjerą, neleidžiantį į organizmą patekti virusinėms infekcijoms ir bakterijoms.
•Reguliuoja medžiagų apykaitą.
•Šaltalankių uogose esantis tiaminas ir riboflavinas gerina nervų sistemos veiklą, pristabdo senėjimo procesą.
•Serotoninas stiprina organizmo priešinimąsi infekcijoms, spartina kraujo krešėjimą, normalizuoja kraujospūdį.
•Vitaminas F reguliuoja medžiagų apykaitą.
•Vitaminas P gerina skrandžio, žarnyno, kraujo kapiliarų darbą, stiprina antitoksinę kepenų veiklą, stabdo aterosklerozės vystymąsi, mažina cholesterolio kiekį kraujuje, normalizuoja padidėjusios skydliaukės hiperfunkciją.
•Šaltalankių uogų patariama valgyti, kai yra sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, dažnai užkietėja viduriai, esant vištakumui,sergant išemine širdies liga, hipertenzija, avitaminoze.
•Šaltalankio sulčių rekomenduojama gerti sergantiems mažakraujyste, sutrikus virškinamojo trakto liaukų veiklai
•Kraujuojant dantenoms.
•Šaltalankiuose esanti askorbo rūgštis skatina kraujo krešėjimą, mažina kraujagyslių pralaidumą, gerina sekreciją, atstato skydliaukės funkciją ir turi priešuždegiminį poveikį.
•Stiprina širdies raumenį, profilaktinė priemonė prieš insultą, infarktą, atkuria organizmą po ligų ir psichinių bei fizinių pervargimų, didina vyrų lytinį aktyvumą (prostatos veiklą).
•Padeda normalizuoti kepenų fermentų veiklą, tulžies rūgšties serumą.
•Iš šaltalankių uogų gaminamas aliejus slopina uždegimą, malšina skausmą, naikina mikrobus, greitina žaizdų gijimą, paspartina audinių atsinaujinimą.
Ir dar daugybe kitų naudingų savybių!
Ar vis dar galvojate kodėl verta pradėti vartoti šaltalankius?:)